Herold van den Berg

creatieve vrije geest, realistische dromer met ambitie, een sterke voorkeur voor ronde vormen en een maatschappelijke boodschap. Tijdens mijn jarenlange cursussen beeldhouwen bij de Gooise Academy te Laren NH via de cursus 'persoonlijke ontwikkeling' van Rene van der Wiel heb ik mijn stijl ontdekt en die blijf ik graag verder ontwikkelen.  

Maatschappelijke vraagstukken als inspiratie 

Kunst reflecteert de tijdsgeest en houdt ons een spiegel voor. Het weerspiegelt wat we zijn als samenleving maar bovenal ook waar we ons heen bewegen. Veel kunst is inmiddels nietszeggend, makkelijk en gericht op kort cyclisch vermaak.

Dit roept vragen op:

is deze ontwikkeling wenselijk of niet? Is deze beweging en richting te beïnvloeden? Wat voel je als individu en wil je hier iets mee? Ga je mee met de flow, volg je de consumerende massa of kom je in actie?

Overwegingen en interpretatie:

Helaas wordt de mensheid cq de massa: vegeterende consumenten of consumerende vegetatie. 

Mijn  kunstwerken ontstaan uit mijn interpretatie van de maatschappelijke ontwikkelingen en uitdagingen en de wens om een aantal ontwikkelingen en richtingen te beïnvloeden of te keren. Helaas gaat dat niet zonder te confronteren, shockeren of illustreren.

Ik draag graag bij aan de noodzakelijke maatschappelijke verandering middels creatie met als doel reflectie en bewustwording. 

Een groot deel van de winst op mijn  kunst wordt gebruikt voor het goede- en/of maatschappelijke doel (zie onder). 

DilArt: Art for Charity

Press picture and donate 

Press picture for link to beautifull Blog of Bobby & Robine Foundation

Press to go to Bobby & Robine Foundation

and donate